Drogen en indampen

Of u wel of niet moet drogen of indampen hangt van uw eind product af. Als het eindproduct nog verpompbaar is dan is er sprake van indampen, als het eindproduct niet meer verpompbaar is dan is er sprake van drogen.

Drogen is een proces waarbij water wordt ontrokken uit vast product. Het water kan worden verwijderd door een mechanisch actie of door warmte. Het mechanisch verwijderen van water is het goedkoopst echter kan dan niet al het water worden verwijderd. Het restant water kan dan door middel van warmte (meestal hete lucht) worden verwijderd. Deze methode kost veel energie. Drogen wordt vaak toegepast om de houdbaarheid te verlengen van organisch materiaal door het water gehalte onder de 10% te brengen, wat bederf voorkomt.

Indampen wordt toegepast om het product te concentreren, bijvoorbeeld om de kosten van transport te reduceren. Een product wordt vaak eerst ingedikt voordat deze wordt gedroogt.

Neem contact met mij op voor meer informatie
Theo van der Heijden
Senior Project Manager
Telefoon: +31 62 0434707

Wat bieden wij?

Wij helpen u met het thermisch ontwerp van indamp installaties en drogers, energie optimalisatie van indampers en drogers, instrumentatie voor indampers, P&ID’s en PED-berekeningen van drukvaten.

Evaporation og

Heb je een project waarvoor je sterke technische vaardigheden nodig hebt?

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen als consulting engineering partner.