Consulting engineer

Samen met onze opdrachtgevers bepalen we het soort samenwerking en overeenkomst dat zorgt voor een succesvolle projectuitvoering.

Wij bieden zowel adviesdiensten, projectopdrachten als kleinere reken- en tekenopdrachten aan, waarbij wij ofwel voor een bepaalde tijd onderdeel worden van uw organisatie ofwel opdrachten uitvoeren vanuit onze eigen kantoren. Tegelijkertijd bieden we ook flexibele contractvormen aan: facturatie per uur, facturatie per uur met een plafond, vaste prijs of langdurige samenwerking.

Onze adviesdiensten zijn flexibel en op u afgestemd. Wij helpen u wanneer u voor een bepaalde tijd extra middelen of bepaalde competenties nodig heeft.

Onze adviesdiensten omvatten de sterke competenties van onze medewerkers en we werken als projectmanagers, projectassistenten en sitemanagers. Daarnaast zorgen we voor tekenmiddelen en planning en technische inkoop. Lees hieronder over onze adviesdiensten en neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact met mij op voor meer informatie
Ard-Jan Verpaalen
Country Manager, Process Engineering NL BV
Telefoon: +31 6 30342731

Project Manager

Onze projectmanagers zorgen ervoor dat uw project verloopt zoals gepland en dat u op de hoogte blijft van de status van uw project. Zij beschikken over de benodigde tools en zijn eerder zelf projectengineer geweest waardoor zij ervaring hebben met goed projectmanagement.

We werken volgens het projectmodel van onze klanten of het PE-projectmodel. Afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project stemmen we zowel het projectmodel als de fasen af op het individuele project.

Project Engineer (Process / Chemical / Food technologist / Mechanical / Electrical)

Onze project engineers werken als consultants in uw organisatie, hetzij als extra hulp in drukke periodes of als u een specifieke competentie nodig heeft. Onze project engineers kunnen diverse taken uitvoeren, waaronder berekeningen (bv. massa- en energiebalansen, drukvalberekeningen), CAD-tekenwerk, tender documenten en ontwerpen van constructies.

Project Assistent

Onze project assistenten zijn een belangrijk onderdeel van het opstellen, verzamelen en beheren van documentatie, zowel technisch als commercieel. Onze project assistenten zijn technisch geschoold en lossen taken op die een dieper technisch inzicht vereisen. Onze project assistenten werken onder andere in uw ERP-systeem of andere databases en zorgen voor de nodige registratie van gegevens.

2D/3D tekenaars

Onze 2D/3D tekenaars beheren complexe ontwerp- en tekenprojecten binnen alle proces- en constructiegebieden.

De projecten variëren van enkele dagen begeleiding tot meerjarige begeleiding bij de uitvoering van grote projecten. De werkzaamheden vinden plaats vanuit ons kantoor of vanuit het uwe. Onze interne CAD-tools zijn van Autodesk (AutoCAD, Inventor en Plant 3D), maar we beheren ook projecten in uw CAD-tools zoals SolidWorks, PDMS en andere.

Planner

Onze technici hebben diepgaande kennis van de meeste procestechnische disciplines, waardoor ze u kunnen helpen met gedetailleerde planning. We zorgen voor een zichtbare structuur, creëren een overzicht van alle activiteiten en lossen de planningstaken op met behulp van Microsoft Project.

Projectcontroller

Wij beschikken over ervaren senior werknemers die uw projecten financieel en commercieel kunnen opvolgen. Onze werknemers hebben een sterke technische mindset en kennis van contracten en contractwetgeving gecombineerd met een goed financieel inzicht.

Site Manager/Commissioning Manager

Onze site managers en commissioning managers zijn vaak senior engineers met jarenlange ervaring uit de branche waar uw project mee te maken heeft. Wij voeren projecten uit in binnen- en buitenland en zorgen ervoor dat uw project goed en veilig zijn doel bereikt.

Onze site managers werken nauw samen met de veiligheidscoördinator om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden op de locatie veilig en goed worden uitgevoerd.

Veiligheidscoördinator

Wij beschikken over een team van gekwalificeerde en gecertificeerde Veiligheidscoördinatoren, die dagelijks te maken hebben met bouw- en constructieprojecten en installatieprojecten.

Wij kunnen de rol als veiligheidscoördinator voor het project voor onze rekening nemen en zullen de taken uitvoeren die daarbij horen, waaronder het verzorgen van de preventieve werkzaamheden en het stroomlijnen van de veiligheidswerkzaamheden op de bouwplaats.

Heb je een project waarvoor je sterke technische vaardigheden nodig hebt?

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen als consulting engineering partner.