Drukvalberekening

We maken gebruik van het programma SINETZ voor drukvalberekeningen en simulatie van bedrijfssituaties in leidingsystemen. Drukvalberekeningen gebruiken we onder meer voor capaciteitsberekeningen, item specificaties en veiligheid.

Drukvalberekeningen bevat over het algemeen alle soorten installaties waarbij transport van vloeistoffen of gassen plaats vindt. Hieronder vallen productleidingen, CIP-distributie leidingen, waterleidingen, stadsverwarmingssystemen, ventilatiesystemen, rookgassystemen, sprinklersystemen, olietransportleidingen, stoomleidingen, condensaatleidingen, koelsystemen, warmtepompsystemen en leidingen van en naar veiligheidskleppen. Om een installatie als geheel te laten voldoen aan de eisen van de klant, en mogelijke officiële eisen, worden resultaten van gecombineerde capaciteits- en drukverliesberekeningen opgenomen in specificaties van afmetingen van leidingen en componenten.

We gebruiken het programma SINETZ om stromingsprocessen te berekenen, technische analyses van bedrijfssituaties uit te voeren, drukval van het leidingwerk te berekenen, werkpunten van pompen te definiëren en te controleren, drukomstandigheden in het leidingwerk te controleren en de NPSH (Net Positive Suction Head) te documenteren.

Neem contact met mij op voor meer informatie
Kees Boon
Country Manager Netherlands / Senior Project Manager
Telefoon: +31 6 8364 0948

Wat bieden wij?

Wij bieden aan om de nodige drukverliesberekening uit te voeren en ervoor te zorgen dat beslissingen over een specifieke constructie van een installatie op een gedegen basis kan worden genomen.

Ons rapport geeft een overzicht van de fysieke omstandigheden in het proces, waaronder een duidelijke grafische weergave van resultaten met massastromen in leidingen en druk, temperatuur en dichtheid op de kooppunten.

Heb je een project waarvoor je sterke technische vaardigheden nodig hebt?

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen als consulting engineering partner.

Book et møde