FEA & FEM

Process Engineering gebruikt FEA en FEM, die als hetzelfde worden beschouwd. Wij maken hiervan gebruik binnen elke vorm van sterkteberekening en thermische berekening.

FEA (Finite Element Analysis) wordt gebruikt om verschillende fysieke verschijnselen te simuleren, bijvoorbeeld hoe een auto vervormt wanneer deze crasht tot hoe een oven wordt opgewarmd wanneer je een cake bakt. De rekenmethode die hiervoor wordt gebruikt is heet FEM (Finite Element Method). FEM is een numerieke rekenmethode die een resultaat geeft dat dicht bij de werkelijkheid ligt.

Neem contact met mij op voor meer informatie
Kees Boon
Country Manager Netherlands / Senior Project Manager
Telefoon: +31 6 8364 0948

Wat bieden wij?

Process Engineering gebruikt FEA en FEM voor structurele modellering van ofwel op maat gemaakte drukdragende onderdelen voor leidingsystemen en drukvaten of als hulpmiddelen in de ontwerpfase voor het optimaliseren van componenten in productontwikkeling. Het kan zeer economisch zijn om een constructiedeel te modelleren voordat de productie wordt gestart, omdat het aantal fysieke prototypes en experimenten en wordt vermindert.

Wij bieden FEA en FEM aan in alle soorten sterkteberekeningen of thermische berekeningen. Het kan ook gebeuren als een combinatie hiervan.

In onze rekenmodellen houden we rekening met niet-lineaire materiaaleigenschappen en eventuele behoefte aan stationaire en/of tijdsafhankelijke omstandigheden.

Læs mere om Stålkonstruktioner

Heb je een project waarvoor je sterke technische vaardigheden nodig hebt?

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen als consulting engineering partner.

Book et møde