Leidingspanningsanalyse

Bij Process Engineering voeren we leidingspanningsanalyses uit met behulp van moderne software, hierbij houden we rekening met de huidige normen. Wanneer we overschrijdingen detecteren, bv van materiële spanningen gaan wij met u in gesprek voor het mogelijk uitwerken van oplossingen.

Leidingsystemen zoals stoomleidingen, olieleidingen en stadsverwarmingsleidingen geven door significante veranderingen in druk en temperatuur een grote spanningsbelasting op zowel bochten als flenzen. Bij Process Engineering voeren we leidingspanningsanalyses van deze leidingsystemen uit volgens de geldende normen, zoals EN 13480 of ASME B31.3.

Neem contact met mij op voor meer informatie
Theo van der Heijden
Senior Project Manager
Telefoon: +31 62 0434707

Wat bieden wij?

Onze medewerkers zijn opgeleid om leidingspanningsanalyses uit te voeren in zowel Triflex, Caesar II als Rohr2. Als we uw leidingsysteem ontwerpen, kunnen we het in zeer korte tijd integreren in b.v. Rohr2. We kunnen ook uw leidingbrug integreren en dit als één geheel berekenen, inclusief ophangingen, verbindingen en steunen.

Heeft u behoefte aan een evaluatie van een complex leidingsysteem, dan kunnen wij op basis van gedegen berekeningen suggesties doen voor het ontlasten en/of herontwerpen van het leidingsysteem als dit nodig is.

Wij ontwerpen, specificeren en voeren leidingspanningsanalyses uit voor alle doeleinden, op basis van zowel ideeën als bestaande isometrieën. Indien u spanningsanalyses nodig heeft van tanks of vaten dan hebben we daar ook specialisten voor in huis die met de meeste recente software dit kunnen doen. Normen als EN 13445, AD 2000 en BS 5500 zijn voor onze experts gemeengoed.

Heb je een project waarvoor je sterke technische vaardigheden nodig hebt?

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen als consulting engineering partner.