Koelinstallaties

Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen, engineeren en specificeren van koel- en warmtepompsystemen. Wij voeren de berekening van drukvaten uit in overeenstemming met PED en ASME, evenals de CE markering van de installaties.

Wij voeren koeltechnische projecten uit met een focus op energieverbruik, milieuvriendelijke koelvloeistoffen en mogelijkheden voor terugwinning van overtollige warmte. Koelsystemen kunnen vaak geheel of gedeeltelijk worden gecombineerd met een omgekeerde cyclusverwarming voor de productie van heet reinigingswater of andere soorten procesverwarming. In de praktijk kunnen veel componenten van een koelinstallatie als drukvat worden beoordeeld.

Wij geven advies over analyse en berekening van uw koeltechnische eisen, specificatie en engineering van koelsystemen, opstellen van aanbestedingsdocumenten en supervisie tijdens systeembouw, inbedrijfstelling en functionele validatie.

Neem contact met mij op voor meer informatie
Theo van der Heijden
Senior Project Manager
Telefoon: +31 62 0434707

Wat bieden wij?

Als basis voor het ontwerp van de koelinstallatie voeren we een aantal koeltechnische berekeningen uit. Wij simuleren de koelinstallatie door middel van verschillende koelmiddelen om te kijken welke het meest effectief is en of er nog meer energie besparingen mogelijk zijn.

We berekenen de componenten van het koelcircuit, inclusief verdamping (lucht of vloeistof), de condensor (lucht of vloeistof) en de compressor (zuiger/schroef/scroll). Ook doen we een simulatie van de vries- en koelproducten om vast te stellen wat de koelbehoefte is en kijken we naar mogelijkheden voor warmteterugwinning, b.v. voor de productie van warm water.

Heb je een project waarvoor je sterke technische vaardigheden nodig hebt?

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen als consulting engineering partner.