Geschiedenis

Process Engineering adviseert al meer dan 20 jaar bedrijven in de procesindustrie. Het begon allemaal met twee ingenieurs in een klein kantoor in Fredericia (Denemarken); vandaag de dag zijn er vijf regionale kantoren in Denemarken, één kantoor in ’s-Hertogenbosch (Nederland) en één kantoor in Oslo (Noorwegen). Het aantal medewerkers is gestegen van twee personen naar bijna 100 mensen. De geschiedenis van Process Engineering A/S wordt gekenmerkt door ontwikkeling en groei.

Hieronder leest u over de geschiedenis van Process Engineering A/S vanaf het begin in 1999.

Neem contact met mij op voor meer informatie
Poul B. Jakobsen
CEO en eigenaar
Telefoon: +45 2424 1183

Process Engineering's geschiedenis

2023

Door toenemende interesse van onze Noorse klanten opent Process Engineering nog een vestiging in het buitenland. Dit keer in Bryne vlakbij Stavanger.

Process Engineering is verkozen tot ‘De beste werkplek in Denemarken voor senior medewerkers’ en vermeld als een van de beste werkplekken in Denemarken in het algemeen.

2023

2022

Process Engineering gaat opnieuw over de landsgrenzen heen en opent een kantoor in ’s-Hertogenbosch (Nederland) met drie zeer ervaren mensen uit de process- en verpakkingsindustrie.

Voor de vierde keer zijn we Great Place to Work gecertificeerd.

2022

2021

Na een rustige start van het jaar ervaren we weer een opleving in de markt. In het bijzonder ervaren we veel succes met onze toegenomen industriefocus op energie en hernieuwbare energie, industrie, voedsel & biotech en farma. Met name groene projecten zijn erg in trek.

2021

2020

Er vinden veranderingen plaats in de organisatie en er wordt een COO ingehuurd om de activiteiten in Denemarken af te handelen. CEO Poul B. Jakobsen geeft het stokje door en concentreert zich meer op de activiteiten in het buitenland.

Voor het derde jaar op rij zijn we Great Place to Work gecertificeerd.

2020

2019

Het kantoor in Sorø verhuist naar een ruimer, nieuw kantoor.

Process Engineering gaat verder dan de landsgrenzen en opent zijn eerste buitenlandse kantoor in Oslo, Noorwegen.

Voor het vierde jaar op rij behalen we een AAA-kredietwaardering en zijn we één van de 17 bedrijven met dezelfde waardering binnen de adviestechnische industrie, productie en machinebouw.

We behalen ook ons tweede certificaat van ‘Great Place to Work’ en bereiken de 22e plaats op de lijst van Beste Werkplekken van Denemarken in de categorie “middelgrote bedrijven met 50-499 werknemers”.

We zijn bekroond met een vijfde Gazelle plus Spar Nord en BDO’s “Success Business” 2019. Daarnaast zijn we genomineerd in zowel EY “Entrepreneur of the Year” als “Owner of the Year”, waarbij Poul B. Jakobsen in de laatstgenoemde categorie de prijs wint in de regio Zuid-Jutland. Hier wordt hij genoemd voor zijn focus op het doel en de waarden van het bedrijf, die werknemers en klanten centraal stellen.

2019 is ook het 20-jarig jubileum van het bedrijf, dat wordt gevierd met een reis naar Hamburg voor alle werknemers.

2019

2018

Process Engineering A/S is ISO 9001-gecertificeerd, we krijgen voor de derde keer op rij een AAA-kredietwaardering en we worden voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot “Gazelle”-bedrijf. Tegelijkertijd zijn we voor het eerst gecertificeerd in “Great Place to Work” en behalen we een 30e plaats op de lijst van Beste Werkplekken van Denemarken in de categorie “middelgrote bedrijven met 50-499 werknemers”.

Een nieuwe strategie genaamd 3xPE wordt gepresenteerd en bepaalt de richting voor groei tot eind 2023.

2018

2017

Process Engineering wordt voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot “Gazelle”-bedrijf, we zijn genomineerd in EY “Entrepreneur of the Year” en als “Owner of the Year” in de regio Zuid-Jutland, en krijgen we voor het tweede jaar op rij een AAA-kredietwaardering.

2017

2016

Het is een recordjaar, waarin de winst is verviervoudigd tot iets meer dan zeven miljoen DKK.

Process Engineering ontvangt van de gemeente Fredericia de prijs als “Bedrijf van het Jaar”.

Het kantoor in Sorø verhuist, omdat de ruimte te krap is. Het nieuwe en grotere pand is te vinden in Energiens Hus in Sorø. Het kantoor in Brøndby verhuist ook naar een nieuw pand in Glostrup.

Voor het tweede jaar op rij worden we uitgeroepen tot een “Gazelle”-bedrijf en tegelijkertijd krijgen we voor het eerst een AAA-kredietwaardering.

2016

2015

Alle afdelingen worden samengevoegd tot één bedrijf. Tot nu toe waren de verschillende kantoren geregistreerd met een eigen BTW-nummer.

Process Engineering A/S, is geautoriseerd als adviesbureau op fysiek gebied, we zijn ISO 9001-gecertificeerd, twee medewerkers zijn opgeleid tot ARBO-coördinatoren en we ontvangen ons eerste “Gazelle”-beeldje.

2015

2014

Het kantoor in Kalundborg krijgt een nieuw adres en verhuist naar een nieuw pand aan de Energivej 3 in Sorø.

2014

2013

Het vijfde regionale kantoor opent in Aalborg, wat betekent dat Process Engineering nu het hele land bestrijkt en gemakkelijk klanten kan bereiken.

2013 is ook het jaar waarin extra aandacht wordt besteed aan de groei van het bedrijf: “eind 2018 zullen er 100 medewerkers zijn en zal Process Engineering een van de drie meest geprefereerde consultants in de procesindustrie in Denemarken zijn.”

2013

2009

Process Engineering viert haar 10-jarig bestaan met een reis naar München met alle medewerkers. Er wordt nog een kantoor in Sjaeland geopend in Kalundborg.

2009

2007

De groeipijnen gaan door en een ander kantoor ziet het levenslicht. Dit keer in Aarhus, zodat klanten ten noorden van het hoofdkantoor in Fredericia makkelijker bediend kunnen worden. Maar ook in Fredericia is het kantoor te krap geworden en wordt het kantoor dat er nu staat gebouwd.

2007

2006

Het kantoor in Fredericia wordt aangevuld met een kantoor in Brøndby van waaruit klanten ten oosten van de Storebælt beter bediend kunnen worden.

2006

2003

Process Engineering heeft echt voet aan de grond gekregen in de procesindustrie en is gegroeid van twee medewerkers naar 12. In het team komt onder andere een secretaresse die zorgt voor administratie, facturatie en salarisadministratie – iets wat Poul B. Jakobsen en Lars Rune Ellehaven tot dan toe zelf hebben afgehandeld.

In hetzelfde jaar wordt Poul B. Jakobsen ook de enige eigenaar van het bedrijf.

2003

2001

Er komen nieuwe EU-regels voor drukvaten, waardoor Process Engineering zijn doorbraak in de markt zal hebben. Op dat moment zijn we betrokken bij het ontwerp van drukvaten die aan de nieuwe eisen moeten voldoen, en dit betekent dat we een van de eersten in Denemarken zijn die grondig betrokken zijn bij het regelgevingskader.

In hetzelfde jaar wordt Process Engineering omgevormd tot een naamloze vennootschap.

2001

1999

Process Engineering is in 1999 opgericht door de jonge ingenieurs Poul B. Jakobsen en Lars Rune Ellehaven uit Fredericia. Ze kennen elkaar van eerder werk en na vijf jaar samenwerking storten ze zich op hun eigen adviesbureau. Omdat ze de noodzaak zien om bedrijven in de procesindustrie op korte termijn te helpen. Het wordt de start van Process Engineering zoals we dat vandaag kennen.

1999

Book et møde