Ventilatie

Laat ons uw bedrijf helpen bij het opzetten van een effectieve procesventilatie.

Voor alle processen waarbij stof, gassen of soortgelijke zaken ontstaan, moet een wettelijk verplichte en effectieve procesventilatie worden ingesteld. Het kan bestaan uit een centraal geplaatste ventilatie-installatie of kleine systemen die in de buurt van de afzonderlijke processen zijn geplaatst. Dit geldt zowel voor de productie, waar procesventilatie en/of ruimteventilatie nodig is, als voor het administratieve gedeelte waar comfortventilatie nodig is.

In de meeste gevallen moet ook voor een effectieve ventilatie van de ruimte worden gezorgd. Dit type ventilatiesysteem omvat het afzuigen van restverontreinigingen afkomstig van verschillende processen, evenals het inbrengen van verse lucht van buitenaf. Voor bedrijfseconomische redenen is het een voordeel om aan warmteterugwinning toe te passen, hierbij wordt via een warmtewisselaar de warmte uit de naar buitengaande lucht gebruikt om de binnenkomende lucht voor te conditioneren. Dit kan echter verboden zijn vanwege het risico op kruisbesmetting.

Al met al moet er een evenwicht worden bewaard tussen de totale hoeveelheid uitgaande en inkomende lucht.

Voor administratieve ruimtes (kantoren en soortgelijke ruimten, bestaande uit aanzuiging en injectie van verse lucht, wordt het aanbrengen van comfortventilatie aanbevolen. Aangezien het een vereiste is dat de binnenkomende lucht kan worden verwarmd, is een compleet systeem van ventilatoren, filters, oppervlakteverwarming benodigd waarbij er van een warmtewisselaar en, indien van toepassing, een koeloppervlak gebruik gemaakt kan worden.

Neem contact met mij op voor meer informatie
Theo van der Heijden
Senior Project Manager
Telefoon: +31 62 0434707

Wat bieden wij?

Wij kunnen u van dienst zijn bij de keuze van concept en leverancier, systeemspecificatie, dimensionering van het systeem volgens de geldende wetgeving, opstellen van het systeem en systeemdocumentatie. Tot slot kunnen wij u van dienst zijn met de bediening en de onderhoudshandleiding.

Procesventilation og Ventilationssystem

Heb je een project waarvoor je sterke technische vaardigheden nodig hebt?

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen als consulting engineering partner.

Book et møde