Industry

Wij adviseren en begeleiden u bij technische opdrachten en projecten in de branche.

Wij zijn een onbevooroordeeld adviesbureau dat geen apparatuur en installaties levert; in plaats daarvan voeren we analyses uit en adviseren we u over de beste oplossingen voor u. We hebben ruime ervaring in de branche en focussen op kwaliteit, flexibiliteit en zuinigheid. Onze raadgevend ingenieurs en technici staan gedurende het hele project voor u klaar, of u nu kleine projecten moet realiseren, een nieuwbouw moet bedenken of technische installaties moet verbouwen. Het sleutelwoord voor onze aanpak van projecten in de industrie is flexibiliteit. We passen ons aan de behoeften van onze klanten aan en hebben een sterke focus op het aanbieden van de juiste competenties voor uw project.

Wij voeren de werkzaamheden uit en maken offertemateriaal op. Dit betekent dat u dure tussenpersonen vermijdt op basis van het principe ‘koop direct‘. Wij hebben de benodigde kennis en marktkennis van de processen binnen de branche, waardoor de projecten op de beste en goedkoopste manier worden uitgevoerd.

Neem contact met mij op voor meer informatie
Ard-Jan Verpaalen
Country Manager, Process Engineering NL BV
Telefoon: +31 6 30342731

Wat bieden wij?

De projecten variëren van kleine dagelijkse projecten tot grote projecten die over een langere periode worden uitgevoerd. Wij werken vaak met proefprojecten om concepten, economie en planning van de projecten in kaart te brengen. Het proefproject vormt de basis voor de beslissing van de opdrachtgever om het project al dan niet te starten.

Wij bieden onder andere engineeringprojecten, projectmanagement, toezicht en veiligheidscoördinatie ter plaatse, CE-markering en advisering op het gebied van ATEX. We werken met een gefaseerd projectmodel waarbij we de medewerkers en knowhow van de opdrachtgever efficiënt betrekken. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat alle elementen in een project veilig worden afgehandeld.

We voeren leidingontwerp uit in Plant 3D, AutoPlant en PDMS, spanning-rekanalyse in Triflex, Rohr2 en Caesar II-software, constructie in AutoCAD Inventor en maken ook FEM/FEA-analyses van constructies. Voor geavanceerde berekeningen – statisch en dynamisch – gebruiken we het rekenprogramma Nastran.

Chemische industrie

Chemische fabrieken vormen een van de hoofdgebieden van Process Engineering. Onze afdeling technische chemie biedt onder meer processimulatie aan, waarmee u alle processen in uw productie in kaart kunt brengen.

Afvalwater

Wij bieden onze diensten op het gebied van afvalwater aan onder andere productiebedrijven en openbare rioolwaterzuiveringsinstallaties. Vaak vormt een proefproject het kader van het project, en vaak betreffen de projecten wijzigingen in bestaande installaties.

Gas

Process Engineering heeft ervaring met gasinstallaties, waar we voornamelijk machinefabrikanten en gasproducenten bijstaan. Wij bieden het opstellen van PFD’s (Process Flow Diagrams), PI-diagrammen, ontwerp- en calculatieopdrachten, opstellen van aanbestedingen, overeenkomsten en toezicht op installaties.

Scheepswerf

Wij beheren ontwerp, engineering, documentatie, CE-markering, ATEX en inspectie van scheepswerven. Wij bieden projectmanagement, ontwerp van leidinginstallaties, spanning-rekanalyse, drukverliesberekening, constructie van staal en constructies en ook documentbeheer.

Skibsværft

Algemene industrie

Met onze competenties en onze capaciteit staan wij productbedrijven en systeembouwers bij. Wij voeren industriële projecten uit voor fabrikanten van bouwmaterialen die ad hoc taken krijgen of grote projecten die binnen hun eigen productiefaciliteiten kunnen worden uitgevoerd. Vaak stellen onze klanten ons sleutelfiguren voor die de productie kennen maar extra hulp nodig hebben om het project uit te voeren.

We zijn fysiek aanwezig op uw locaties en maken tijdelijk deel uit van uw bedrijf tijdens de periode waarin we uw project behandelen.

Onze projecten binnen de industrie

Drukverliesberekening van leidingsysteem
Drukverliesberekeningen voor DN 100, DN 125 en DN 150 uit tekening van leidingsysteem en gegevens van media, stroming, druk, dichtheid en viscositeit, en ook de voorbereiding van berekeningsrapport
Viskwekerijplant op het land
Implementatie en ondersteuning van AutoCAD Plant 3D en leidingontwerp in Plant 3D
Installatie voor CO2
Opstellen van P&ID’s en componentenlijststructuur, spanning-rekberekeningen op basis van thermische spanningen, drukinvloed, aardbevingen en windbelastingen, en ook 3D-ontwerp van eenheden en pijpbruggen
Berekening fundering voor grote wassers voor installatie op schepen voor rookgasreiniging
Review van DNV-regels, lay-out van statisch model, berekening van belasting, voorbereiding van 3D-berekeningsmodel van dynamische effecten, en rapport
Meting en berekening van bestaande staalconstructie op silo
Meting van staalconstructie, berekening van sterkte en windbelasting volgens Eurocode, en ook de opstelling van berekeningsrapport
Vorige slide
Volgende slide

Heb je een project waarvoor je sterke technische vaardigheden nodig hebt?

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen als consulting engineering partner.